Gratis vzorčki ob vsakem naročilu
Gratis poštnina pri nakupu nad 30€

Zakaj izbrati organsko (ekološko) kozmetiko?

12.11.15

Organska kozmetika
Organska kozmetika postopoma izpodriva konvencionalno in naravno kozmetiko. Zakaj ne bi izkoristili vire lepote in dobrega počutja znane že od antičnih časov katerih uporaba prispeva k ohranjanju okolja in zdravja?
Za lažjo odločitev vam predstavljamo pet najpomembnejših razlogov za uporabo organske kozmetike.

1. Organska kozmetika je darilo narave

Organska kozmetika je pravi blagoslov narave. Surovine, ki se uporabljajo za njene različne sestavine, so zasnovane tako, da kar najbolje varujejo dobro počutje telesa in kože. Uporaba naravnih elementov in rastlinskih lastnosti varuje potrošnike pred potencialno neželjenimi in škodljivimi učinki preveč različnih kemičnih sestavin, kot so parabeni, silikon, parafin, lanolin... Organska kozmetika se od naravne kozmetike razlikuje v tem, da zavrača uporabo surovin pridobljenih na način intenzivnega kmetijstva zaradi uporabe umetnih gnojil in pesticidov.

2. Spoštovanje in varovanje okolja

Organska kozmetika iz spoštovanja do okolja daje prednosti ekološkemu kmetovanju ter ohranjanju biotske raznovrstnosti in naravnega ravnovesja. Kakovost je tudi osrednja skrb organskih kozmetičnih podjetij, saj izkoriščajo lastnosti rastlin z namenom, da služijo lepoti in dobremu počutju. Vzpostavitev nadzora s strani neodvisnih organizacij, kot je Ecocert in Cosmebio omogoča večjo sledljivost teh proizvodov in potrošnikom omogoča,njihovo uporabo z zaupanjem.

Organski certifikati

3. Koristna in varna uporaba

Tradicionalno ljudje rastline uporabljamo že od nekdaj. Organska kozmetika nas znova povezuje s to tradicijo. Dandanes vemo, da so molekule organske kozmetike bliže tistim, ki so naravno prisotne v človeškem telesu. Vnos esencialnih maščobnih kislin in vitamina E blagodejno vpliva na človeško telo. Ta prednost je dodatno podkrepljena v proizvodnem procesu kozmetike z uporabo izvirske vode in organskih cvetnih vod, ki vsebujejo aktivne sestavine.

4. Strogo nadzorovani organski izdelki

Organski kozmetični izdelki Centella so dvakrat letno podvrženi strogim inšpekcijskim pregledom opravljenih s strani ECOCERT-a. Ta revizija zajema številna vprašanja vključno s sledljivostjo surovin, sestavin in končnih izdelkov. Prav tako zajema področje označevanja in pakiranja. To je najboljše jamstvo za ženske in moške v iskanju lepotnih izdelkov, ki združujejo učinkovitost in varnost.

5. Proizvodi so certificirani in potrjeni s strani lepotnih strokovnjakov

Spoštovanje specifikacij povezanih z organsko kozmetiko omogoča pridobitev certifikata organske kozmetike različnim izdelkom . Izdelki Centella in Hydraflore so izdelani tako da zagotavljajo optimalno učinkovitost za vsak izdelek skozi optimalno koncentracijo aktivnih sestavin. Eterična olja, rastlinski izvlečki, rastlinska olja in rastlinski destilati so izbrani in formulirani tako, da tvorijo aktivne kozmetične izdelke, ki so nato še preden so poslani na trg preizkušeni s strani naših kozmetičarskih partnerjev, . 

objavil

Centella Slovenija