Gratis vzorčki ob vsakem naročilu
Gratis poštnina pri nakupu nad 30€

Nega problematične kože nagnjene k mozoljem

28.11.15

Kolekcija za nego problematične kože
V poletnih mesecih, sonce kožo izsuši ter za mešano in mastno kožo daje lažen vtis, pravilno reguliranega izločanja sebuma. Obenem izsuši mozolje in začasno delno zakrije nepravilnosti in nekatere druge težave s kožo. Toda, ko poletje mine se neravnovesje kože ponovno izrazito pokaže.

Zakaj mozolji / akne nastanejo?

V puberteti nastajajo zaradi izločanja nekaterih hormonov. Izloča se moški spolni hormon-testosteron. Pri moških nastaja v modih, pri ženskah pa v jajčnikih in nadledvičnih žlezah. ta hormon vpliva na izločanje loja in če se ga izloča preveč nastanejo nevnete oblike aken-komedoni oziroma ogrci. To so mozolji za katere je značilen temen čepek. Vnete akne povzročajo bakterije na koži. Take akne opazimo kot rdeče bunkice, te se običajno zagnojijo in spremenijo v rumeno barvo. Akne so lahko tudi posledica nagnenj k motnjam delovanj žlez lojnic. Stres posredno vpliva na nastanek aken, saj se živčni ljudje z rokami dotikajo obraza in prenašajo bakterije na kožo. Na nastanek aken lahko vplivajo zdravila proti epilepsiji, hrana z veliko maščobe, ter začimbe ali kisle pijače. Pri ženskah se lahko poslabšanje pojavi nekaj dni pred menstruacijo.
V E. V. ROIG laboratorijih so posebej za nego problematčne in mastne kože nagnjene k nastajanju aken razvili ekskluzivno kolekcijo AHA čajevec, ki pomaga pri odpravi nepravilnosti kože (madežev, mozoljev...) in pri reguliranju izločanja sebuma.

3 koraki za odpravo nepravilnosti kože in uravnavanje izločanja sebuma

1. Tonik AHA - Čajevec pomaga očistiti in zožiti pore
2. Obnovitveni serum AHA čajevec odlično pomaga pri lokalnem odpravljanju mozoljev in drugih nepravilnosti ter regulira izločanje sebuma
3. Krema AHA (Alpha hydroxy acid- sadne kisline) čajevec za vsakodnevno uporabo za vlaženje, čiščenje in reguliranje izločanja presežnega sebuma

Aktivne učinkovine, ki jih izdelki vsebujejo so: AHA (Alpha hydroxy acid) sadne kisline, eterična olja sivke, čajevca, poprove mete, limone, izvlečka perunike in Centelle Asiatice, karitejevo maslo, olje jojobe in vitamin A.

 

objavil

Centella Slovenija