Gratis vzorčki ob vsakem naročilu
Gratis poštnina pri nakupu nad 30€

Moški in kozmetika

25.10.15

Moški in kozmetika
Trg moške kozmetike je že več let v vzponu in doživlja hitro rast. Ta trg bi lahko dobil še večji zagon v prihodnjih letih, še posebej, če bodo evropski in ameriški moški šli po stopinjah svojih korejskih in japonskih kolegov, ki imajo v svojih kopalnicah že danes povprečno 4-5 izdelkov za nego obraza.
V Franciji naprimer vsak četrti moški uporablja izdelke za nego kože obraza, ob tem pa v resnici samo 47% od njih uporablja kozmetično nego, namenjeno prav njihovi koži.
Moška koža se razlikuje od ženske. V primerjavi z žensko kožo obstajajo strukturne, fiziološke in funkcionalne razlike . Tako je moška koža zaradi vpliva androgenih hormonov (testosterona) debelejša, bolj čvrsta in bolj mastna.
Ne glede na starost ima moška koža v primerjavi z žensko tudi večjo gostoto kolagena. Ob dejstvu, da je vsebnost kolagena direktno povezana z nastankom znakov staranja kože,nekateri trdijo, da je ženska koža tudi do več kot 10 let starejša od kože moškega, v primeru da sta oba enake starosti. Ker pa so moški manj pazljivi in dosledni glede sončenja, in uporabe krem za sončenje, se lahko omenjena 10 in več letna razlika sploh ne opazi.
.
Brada in britje povezano z njo, oslabi kožo obraza in povzroča draženje in rdečico. To je razlog, zakaj morajo biti uporabljeni kozmetični izdelki prilagojeni zelo specifičnim potrebam moške kože.
Tako imajo proizvodi za moške, bolj tekočo in manj bogato teksturo kot izdelki za žensko kožo. Za vsakodnevno britje odsvetujemo uporabo losjonov ali alkoholnih vodic po britju. Priporočljiva je uporaba izdelkov, ki omogočajo, da se ohrani fiziološki pH kože, ki obnovljajo hidrolipidni sloj in preprečujejo vnetje lasnih mešičkov.

Moški iščejo učinkovite izdelke s hitrim načinom uporabe in takojšnjim učinkom, saj skrbi za lepo kožo posvetijo manj časa.
V E. V. ROIG laboratorijih so razvili linijo namenjeno moškim, ki upošteva njihovih potrebe in želje. Linija Centella Men so ekološki koncentrirani vlažilni izdelki z anti-aging učinkovinami ter lahko teksturo in svežim moškim vonjem.

Centella Men

 

objavil

Centella Slovenija