Gratis vzorčki ob vsakem naročilu
Gratis poštnina pri nakupu nad 30€

Legenda o Ogrski kraljici

15.08.16

Losjon Ogrske kraljice
Legenda o Ogrski kraljici iz mesta Bude, ki je pri svojih 72 letih odkrila eliksir lepote, se pomladila in postala simbol lepote in rožmarinove vodice, iz katerega je kasneje natal prvi destiliran parfum v Evropi. Odkrijte skrivnost eliksirja mladosti in lepote.

O legendi

V mestu Bude je konec 14. stoletja živela Donna Isabella, kraljica Ogrske, ki je bila stara 72 let. Ohromela in zgubana zaradi starosti ter pohabljena od revme, je iskala zdravilo, ki bi ji pomagalo pozdraviti bolečine. Srečala je alkimista, ki ji je podaril losjon, ki je vseboval rožmarin. Kraljica je eliksir pila vsako jutro in si z njim umivala obraz in obolele predele telesa ter jutranji ritual izvajala vsak dan skozi celo leto.
Eliksir mladosti je bil tako učinkovit, da je kraljica ozdravela in si opomogla, ter se tako pomladila, da je njeno ime postalo sinonim poosebljene mladosti in lepote. Rožmarin je tako zaslovel kot »cvet ogrske kraljice«, destilat iz svežih rožmarinovih cvetov, pa kot eliksir lepote in mladosti. Glas o mladostniškem videzu in lepoti Ogrske kraljice, je prišel tudi na dvor kralja Poljske, ki se je želel poročiti z njo.
Cvetoči rožmarin

Eliksir lepote in mladosti se je razširil na številne dvore, kjer so ga kraljične uporabljale za nego kože. Kasneje je postal sestavina prvega destiliranega parfuma v Evropi, po Ogrski kraljici Donni Isabelli, imenovanega Ogrska vodica.
Losion ogrske kraljice Centella, pripravljen po originalni recepturi pomirja, obnavlja, pomlajuje in poživlja kožo.
Napršite ga kot tonik za obraz, lahko tudi večkrat dnevno, za svežino in hidracijo kože ali za osvežitev in utrjevanje nanosa ličil.

Kozmetični strokovnjaki v ROIG laboratoriju pa so poleg že znanega Losjona Ogrske kraljice razvili še Losjon Ogrske kraljice Bio special, ki se od običajnega losjona razlikuje v tem, da mu je dodano eterično olje pomarančnih cvetov (neroli).

Losjon ogrske kraljice Bio special

 

 

objavil

Centella Slovenija