Gratis vzorčki ob vsakem naročilu
Gratis poštnina pri nakupu nad 30€

Certifikati in njihov pomen

28.02.16

Certifikati
COSMEBIO® je strokovno združenje proizvajalcev naravne in ekološke kozmetike, ustanovljeno leta 2002, ki danes združuje in povezuje že preko 400 proizvajalcev tako v Franciji kot tudi v drugih državah. Vse od ustanovitve spodbuja in promovira naravno in organsko kozmetiko narejeno iz sestavin pridobljenih na načini ekološkega kmetijstva in razvito z uporabo zelenih tehnologij.

Temeljna načela COSMEBIO združenja

Da bi potrošnikom zagotovili in ponudili, uporabo kozmetičnih izdelkov, ki spoštujejo človeka in okolje, je COSMEBIO postavil temelje pravega ekološkega pristopa k proizvodnji kozmetike..

Trije stebri Cosmébio kozmetike so:
- spoštovanje do človeka, etika in družbena odgovornost
- spodbujanje nadaljnih znanstvenih raziskav in spremljanje ter nadzor prozvodnih praks

- spoštovanje do narave in do biotske raznovrstnosti s podpiranjem ekološkega kmetovanja

Oznake COSMEBIO

COSMEBIO ponuja dve oznaki, ki ustrezata dvema ravnema certificiranja, in zagotavljata naravno in ekološko kakovost izdelka. Tako, organsko (ekološko) certificiran izdelek z oznako ECO v svoji formuli vsebuje:

Vsaj 95 % naravnih sestavin, ali sestavin pridobljenih iz naravnih virov
Vsaj 50 % rastlinskih sestavin, ki so proizvedene na način ekološkega kmetovanja
Vsaj 5 % vsebine izdelkov izvira iz ekološkega kmetijstva
Opomba: Kozmetika pogosto vsebuje 50 do 80 % vode, ki ne more biti certificirana kot organska

Izdelki certificirani z oznako BIO v svoji formuli vsebujejo

vsaj 95 % naravnih sestavin, ali sestavin pridobljenih iz naravnih virov
vsaj 95 % rastlinskih sestavin, ki so proizvedene na način ekološkega kmetovanja
vsaj 10 % vsebine izdelkov izvira iz ekološkega kmetijstva
Opomba: Kozmetika pogosto vsebuje 50 do 80 % vode, ki ne more biti certificirana kot organska

Oznaka na izdelku mora vsebovati:
- navedbo odstotkov posameznih sestavin,
- napis »Cosmétique écologique et biologique« (Ekološka in naravna kozmetika) ter navedbo uradne institucije, pooblaščene za podeljevanje certifikata »Fabrication certifiée par Ecocert«
- z zvezdico označene biološko pridelane sestavine

Centella, blagovna znamka, ki spoštuje COSMEBIO standarde

Kot člani združenja COSMEBIO, EV ROIG Laboratoriji, prek svojih blagovnih znamk Centella in HYDRAFLORE ponujajo več kot šestdeset kozmetičnih referenc, ki spoštujejo COSMEBIO standarde in so certificirane s strani ECOCERT-a, kot BIO ali ECO.
Prednost dajemo eteričnim oljem, rastlinskim oljem, rastlinskim izvlečkom in cvetličnim vodam pridobljenim na način ekološkega kmetovanja.
S tem pristopom, ROIG laboratorij združuje naravne lastnosti rastlin, s tehnološkim napredkom na področju okolju prijazne "zelene kemije".

Med vodilne izdelke naših znamk Centella in HYDRAFLORE s certifikatom BIO sodijo:

Losion ogrske kraljice
Krema bogata z arganovim oljem iz Maroka ( nagrada za inovacije leta 2008)
Dnevna krema iz karitejevega maslo iz Malija (nagrada za inovacije leta 2008)
Revitalizacijska krema proti gubam za zrelo kožo iz naše kozmetične linije za aktivno nego zrele kože

ECOCERT Certificiranje

Organizacija ECOERT je bila ustanovljena v Franciji leta 1991 in danes preko svojih 23 uradov širom sveta opravlja nadzor v 80 državah in je tako ena največjih tovrstnih inštitucij na svetu.
Pokriva 70% trga organskih (ekoloških) izdelkov v Franciji in 30% v svetovnem merilu.
Je neodvisna inštitucija, kateri je avtoriteto podelila država Francija, z namenom podeljevanja certifikatov tistim znamkam ki izpolnjujejo pogoje.

ECOCERT: več kot funkcije akreditiranega certifikacijskega organa

Ecoert-u je od ustanovitve uspelo bistveno spremeniti sektor ekološkega naravi prijaznega kmetovanja. Njegova vloga daleč presega funkcijo enotnega overitelja. Organizacija je dejavna na vseh področjih, povezanih z ekološkim kmetijstvom in industrijo, ki je odvisna od njega.
Za zagotovitev popolne skladnosti s specifikacijami certifikatov, Ecocert opravlja nenapovedane nadzore, ki se izvajajo v strateških trenutkih proizvodnega procesa.
Vsako leto sta izvedena dva nenapovedana obiska v katerih nadzirajo celoten proizvodni proces, vse od nabave surovin.
Poleg seznama, ki že vnaprej prepoveduje veliko število problematičnih sestavin, organizacija zapodeljevanje certifikatov strogo nadzoruje surovine, pregleduje njihovo sestavo, sledljivost in metode proizvodnje ter način predelave in konzerviranja. Vse našteto mora biti v skladu z ekološkimi zahtevami iz okvirnih priporočil.

Centella, zvesti specifikacijam Ecocert / Cosmebio

Od leta 2002, so izdelki Centella in Hydraflore certificirani, kot naravni ali organski s strani ECOCERT-a, kar odraža zavezanost laboratorijev Roig k naravni in organski kozmetiki. Izbira potrošnikov je tako lažja saj imajo zagotovilo da gre za kozmetiko brez kakršnekoli kemične sestavine, kot so parabeni, silikoni, parafin ali umetnih dišav, ki lahko škodujejo telesu ali ne prinašajo nobenih trajnih koristi v lepotni negi.

Vse naše lepotne tretmaje načrtujemo z istim ciljem: doseči vidne rezultate na koži naših strank. To je razlog, zakaj je naša kozmetika zelo koncentrirana z naravnimi aktivnimi sestavinami iz skrbno izbranih rastlin. To načelo nam omogoča, da razvijemo kozmetične 'Made in France' učinkovitosti priznane zunaj francoskih meja.

 

objavil

Centella Slovenija