Gratis vzorčki ob vsakem naročilu
Gratis poštnina pri nakupu nad 30€

Anticelulitne lastnosti Centelle Asiatice

16.08.15

Doucer corporele

Centella Asiatica se zaradi svojih številnih lastnosti, vključujoč njeno moč v boju proti celulitu. uporablja tudi v formulah izdelkov za oblikovanje postave in učvrstitev kože.

Kaj je celulit in kako nastane?

Celulit je nadloga, s katero se skozi življenje sooči tudi do 95% žensk, ne glede na njihovo telesno težo.
Je "obolenje" podkožnega maščevja in vezivnega tkiva oziroma kronični degenerativni proces maščobnega tkiva v podkožju. Pojavlja se v obliki skupkov maščobnega tkiva v podkožju, obdanih z vezivno ovojnico. Vezivo povzroča motnje v prekrvavitvi maščevja in odtoku tkivne tekočine. Podkožje je slabo prekrvavljeno, vene se podaljšajo in zvijugajo, limfa ali tkivna tekočina zastaja v skupkih. Presnova v maščobnih celicah je prav tako motena. V tkivu se nabirajo odpadne snovi, presnovki in strupi, topni v maščobah. Te spremembe se v koži sprva le tipljejo kot vozličaste odebelitve, kasneje pa jih je moč tudi videti kot pomarančasto, vozlato, spremenjeno kožo. Značilne spremembe v koži so vedno simetrične in se razvijajo postopoma, leta in desetletja dolgo.

Najpogostejši vzroki za nastanek celulita:
- nepravilna in preobilna prehrana
- premalo pitja vode
- premalo gibanja in preveč sedenja (cirkulacija v spodnjih udih oslabi)
- hormonske spremembe v telesu (zmanjšajo tonus krvnih žil, zato žilne stene veliko lažje prepuščajo razne snovi v medcelični prostor vezivnega tkiva)
- nosečnost (predvsem zaradi povečanega izločanja hormonov in pritiska teže, kar povzroči slabšo preskrbljenost celic s kisikom)
- pretesna oblačila (vsako stiskanje moti krvni pretok in povzroča iztekanje tekočine v tkivo)

Anticelulitno delovanje Centelle Asiatice

Zaradi svojih lastnosti, Centella Asiatica krepi tkiva okoli maščobnih celic, stimulira kolagen v oslabljenih stenah podkožnih žil, zmanjšuje shranjevanje podkožne vode v nogah in izboljšuje mikrocirkulacijo in s tem odpravlja maščobo. Ta kombinacija učinkov povzroči izginotje celulita in tako izboljša površinski in globinski videz kože.
Naravna kozmetika Centella zdaj ponuja linijo izdelkov za oblikovanje postave in učvrstitev kože, bogato z Centella Asiatico.
Za željene učinke je uporabo izdelkov seveda potrebno dopolniti z ustreznim načinom življenja: prehrana z nizko vsebnostjo soli in maščob, redno vadbo, tuširanje s toplo vodo ...

objavil

Centella Slovenija