Gratis vzorčki ob vsakem naročilu
Gratis poštnina pri nakupu nad 30€

Hiperpigmentacija in njeno odpravljanje

22.12.15

Hiperpigmentacija kože
Ponavljajoča se izpostavljenost soncu, hormonalna neravnovesja, staranje kože, celo vnetja in iritacije kože, so dejavniki zaradi katerih postane koža bolj krhka, polt pobledi in pojavijo se rjave (pigmentne) pike in madeži.

Vzroki za pojav hiperpigmentacije

Hiperpigmentacijo lahko povzročijo poškodbe zaradi vplivov sonca, vnetja ali druge poškodbe kože, vključno s tistimi, povezanimi z aknami. Najpogosteje prizadane področja, kot so obraz, dekolte in hrbtni strani dlani.
Povzroča jo presežna ali premala proizvodnja melanina, Melanin je vrsta pigmenta, ki je odgovoren za proizvodnjo barv v telesu, kot so barva oči, kože in las. Nastaja s pomočjo melanocitov, v spodnji plasti povrhnjice. Z leti in neizbežnim staranjem kože, se distribucija in posledično razpršenost melanocitov zmanjša, njihova regulacija s strani telesa pa postane manj nadzorovana. Najpogostejši vzrok neželenega proizvajanja melanina je kronično izpostavljanje sončnim žarkom in pa še posebej med nosečnostjo ali zaradi jemanja kontracepcijskih tablet hormoni.
Melanin v koži do določene mere ščiti pred soncem s tem, da absorbira ultravijolično svetlobo. UV svetloba pospešuje dejavnost melanocitov in kjer je njihova koncentracija gostejša od okolice, se pojavi hiperpigmentacija.

Posebna oblika hiperpigmentacija pa je povnetna hiperpigmentacija. To so temne in razbarvana lise, ki se pojavljajo na koži po odpravljanju in zdravljenju aken.

Pomoč pri odpravljanju hiperpigmentacije

V E. V. ROIG laboratorijih so za odpravljanje hiperpigmentacije izdelali posebno certificirano naravno in ekološko linijo za beljenje kože na bazi mitske rože Bela lilija.

Bistvo belilne linije Bela lilija je delovanje na sintezo melanina, pigmenta odgovornega za barvo kože, da bi se regulirala količina njegove tvorbe in se posledično zmanjšala hiperpigmentacija.

Beljenje in posvetlitev pigmentnih lis se doseže s pomočjo naravnih sestavin, skrbno izbranih zaradi njihove dokazane učinkovitosti pri korekciji neenakomerne obarvanosti kože.

Linija za beljenje Bela lilija je lepotni tretma, ki vsebuje 5 korakov:

1. korak - čiščenje - Posebno čistilo je še v razvoju, nadomestno se trenutno uporablja Čistilni gel Beli hibiskus Bio
2. korak - regeneracija - Posebna maska je še v razvoju, nadomestno se trenutno uporablja: za normalno kožo - Kremna maska Makadamija Bio in za občutljivo kožo - Maska cvetlična kremna Eco
3. korak - delovanje - Intenzivni serum za beljenje Bio
4. korak - zaščita - Krema za beljenje Bio
5. korak - tonificiranje - Ojačevalec sijaja pri beljenju Bio

Aktivne sestavine linije za beljenje kože Centella

Bela lilija je simbol čistosti in ženstvenosti. Vsebuje molekule, steroidne alkaloide, ki delujejo neposredno na življenjski cikel melanina. Prav te molekule pomagajo pri boju zoper pigmentna neravnovesja.

ActiWhite je sinergični kompleks sestavljen iz naravnih sestavin (koruza, pesa, sladkorni trs, grah, kokos in palma), ki dvojno delujejo na proces sinteze melanina. V prvi vrsti zavirajo izločanje gena PMEL 17, ki sodeluje pri zorenju melanosomov (kjer nastaja melanin), v drugi vrsti pa zavira delovanje tirozinaze, encima, ki je odgovoren za proizvodnjo melanina.

Ekstrakt limone naravno vsebuje citronsko kislino in vitamin C in povzroča inhibicijo melanina.

Linija za beljenje Centella Bela lilija vsebuje koncentrirane sestavine, ki aktivno belijo kožo, prav tako pa tudi AHA (alpha hydroxy acid) sadne kisline, ki spodbujajo obnovo celic.

Za uporabo na občutljivi in reaktivni koži, priporočamo najprej uporabo Kreme za beljenje Bio, ki vsebuje nižjo koncentracijo belilnih sestavin, nato pa postopoma uvajanje uporabe Seruma za intanzivno beljenje Bio in na koncu še Ojačevalca sijaja pri beljenju Bio.

 

objavil

Centella Slovenija